ryż z tuńczykiem

autor: , kategoria: dania z ryżu , dodano: 2010-06-17
  • ryż z tuńczykiem

Składniki:

  • tuńczyk [1 op.]
  • groszek konserwowy [0.5 op.]
  • cebula [1 szt.]
  • sos sojowy [1 łyżka]
  • przyprawa warzywna (do smaku)
  • curry (do smaku)
  • ryż [200 g] (2 torebki)
  • olej [1 łyżeczka] (do podsmażenia)

Przygotowanie:

ryż ugotować. na oleju zeszklić pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę. następnie dodać tuńczyka. poddusić na małym ogniu. doprawić curry i warzywkiem. po chwili wlać sos sojowy i wymieszać. na koniec wrzucić groszek. dusić jeszcze kilka minut. ryż wyłożyć na talerz, na środku zrobić dziurkę, do której wyłożyć tuńczyka. podawać na gorąco.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem

Komentarze

  • Sensuel, 2010-06-17 08:32:37
    Sensuel
    A to ciekawa propozycja .Mało skomplikowana,a ja lubię takie.Dodaję do ulubionych,także wypróbuję i ocenię.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem