żurek wielkanocny

autor: , kategoria: zupy, Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2010-06-17
  • żurek wielkanocny

Składniki:

Przygotowanie:

zagotować wogę, wrzucić białą kiełbasę (w kawałku) oraz kiełbasę wiejską (pokrojoną w kawałki lub plasterki), dodać sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, czosnek i gotować do miękkości. potem wlać żurek, dodać chrzan i majeranek, gotować 5 min. doprawić do smaku. potem rozmieszać mleko z mąką, wlać do zupy i gotować 2 min. przed podaniem dodać śmietanę.
jajka ugotowac na twardo. wystudzone przekroić na połówki i wyłożyć na głęboki talerz. nalać zupę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem