Rolmopsy korzenne

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-11-17
  • Rolmopsy korzenne

Składniki:

Przygotowanie:

Śledzie trzeba przyrządzić co najmniej 2-3 godz. przed podaniem, a jeszcze lepiej – dzień wcześniej, żeby się przemacerowały.
Olej rozetrzeć z przyprawami i sokiem z cytryny. Oczyszczone filety posmarować musztardą i posypać drobno posiekaną cebulą, a potem zwinąć w ruloniki, ułożyć w słoju, zalać olejem z przyprawami i przykryć. Podawać na półmisku udekorowanym listkami sałaty i ewentualnie ćwiartkami ugotowanych jajek.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • vanes, 2010-09-01 07:11:21
    vanes
    wyglądają przepysznie szkoda tylko że tyle tam oleju
    Komentarz
  • 28nana, 2010-09-03 08:30:34
    28nana
    2
    Na prawdę fajny przepis dla wszystkich śledziofili rolmopsy są bardzo aromatyczne i doskonale pasują jako składowa zimnej płyty na różnego rodzaju okazje ....

    Ja filety śledziowe zawsze trochę płuczę
    - bo zdarzają się strasznie słone ....

    ps. jednak wg mnie to nazwa wprowadza trochę w błąd - czytając tytuł " rolmopsy korzenne" liczyłam na śledzie w zalewie cynamonowo - goździkowej ... takiej zimowej trochę

    tak czy owak przepis opisany jasno, klarownie i zachęcająco

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe