Wiejski szpinak

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska , dodano: 2010-06-17
  • Wiejski szpinak

Składniki:

Przygotowanie:

Łobodę (to ziele) przebrać tzn. oberwać listki, łodygi nie są nam do niczego potrzebne, umyć.
Szpinak umyć i obgotować razem z listkami łobody w lekko osolonej wodzie. Odcedzić na durszlaku.
Na rozgrzana patelnię wlać olej i wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbaskę,lekko podsmażyć.
Dorzucić szpinak i łobodę oraz posiekany szczypiorek, wycisnąć przez praskę czosnek, dodać3 łyżki śmietany. Doprawić pieprzem ziołowym i czarnym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • marissima, 2010-06-17 11:12:40
    marissima
    przepraszam nie dokończyłam przepisu;(
    na wierzch posypac posiekanym koperkiem
    Komentarz
  • checka707, 2010-11-05 23:08:39
    checka707
    Brzmi bardzo zachęcająco skuszę się przy najbliższej okazji.
    Komentarz
  • chilanes, 2011-03-21 22:41:10
    chilanes
    koper psuje smak szpinaku
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe