Śledzie w śmietanie

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-11-17
  • Śledzie w śmietanie

Składniki:

Przygotowanie:

Namoczone filety odsączyć, pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę i jabłko obrać (z jabłka usunąć gniazdo nasienne) i posiekać. Obrany seler umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Marynowane grzybki drobno pokroić. Śledzie ułożyć na półmisku, polać śmietaną wymieszaną z grzybkami, cebulą, jabłkiem i selerem. Udekorować natką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem