Śledzie w śmietanie

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-11-17
  • Śledzie w śmietanie

Składniki:

  • śledź [40 dag] (solone filety)
  • cebula
  • jabłka
  • seler [0.5 szt.]
  • grzyby (kilka sztuk)
  • śmietana [1 szklanka] (gęsta)
  • pietruszka [1 łyżka] (posiekana natka)
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Namoczone filety odsączyć, pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę i jabłko obrać (z jabłka usunąć gniazdo nasienne) i posiekać. Obrany seler umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Marynowane grzybki drobno pokroić. Śledzie ułożyć na półmisku, polać śmietaną wymieszaną z grzybkami, cebulą, jabłkiem i selerem. Udekorować natką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: roladki z łososiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe