Dynióweczka

autor: , kategoria: dania dla dzieci powyżej 1. roku, kuchnia polska , dodano: 2010-06-17
  • Dynióweczka

Składniki:

  • dynia [1 szt.] (mała)
  • mleko [1 l]
  • mąka pszenna [2 szklanki]
  • sól [1 szczypta]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • woda [100 ml]

Przygotowanie:

Dynie rozciąć na pół,wyjąć pestki i wybrać miąższ. Następnie umyć go pod bieżącą wodą. Wrzucić do garnka dodać wodę i gotować pod przykryciem aż dynia będzie miękka i zrobi się z niej papka.

Z mąki, soli i wody zagnieść ciasto. Z uformowanej kulki odszczypywać kawałki ciasta i wrzucać na gotujące się mleko. Gdy kluseczki się już ugotują dodać dowolną ilość dyniowej papki, wymieszać by powstała mleczno dyniowa masa, dodać cukier waniliowy. Pogotować chwilkę aż cukier się rozpuści.

Przełożyć do miseczek i zachwycać się smakiem:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Natalia Kukulska dzieci, płyta

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem