Dynióweczka

autor: , kategoria: dania dla dzieci powyżej 1. roku, kuchnia polska , dodano: 2010-06-17
  • Dynióweczka

Składniki:

Przygotowanie:

Dynie rozciąć na pół,wyjąć pestki i wybrać miąższ. Następnie umyć go pod bieżącą wodą. Wrzucić do garnka dodać wodę i gotować pod przykryciem aż dynia będzie miękka i zrobi się z niej papka.

Z mąki, soli i wody zagnieść ciasto. Z uformowanej kulki odszczypywać kawałki ciasta i wrzucać na gotujące się mleko. Gdy kluseczki się już ugotują dodać dowolną ilość dyniowej papki, wymieszać by powstała mleczno dyniowa masa, dodać cukier waniliowy. Pogotować chwilkę aż cukier się rozpuści.

Przełożyć do miseczek i zachwycać się smakiem:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem