Kurczak w cieście francuskim

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-06-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak w cieście francuskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kurczak w cieście francuskim

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś rozcinamy delikatnie, tworząc coś w rodzaju kieszonki, przyprawić, posypać oregano. Nałożyć do tej kieszonki podsmażone pieczarki (ok. jednej łyżki) przykryć z powrotem płatem mięsa. Na wierzch położyć boczek (grubszy plaster) i 2 plastry sera wędzonego)

Rozwinąć ciasto, rozciąć na dwa prostokąty na środku każdego ułożyć mięso. Brzegi ciasta ponacinać w poziome paski ok 2-3 cm grubości. Rozpocząć "bandażowanie". Pasek z prawej, pasek z lewej , pasek z prawej itd.

Piec w piekarniku 200 st. C, 30 min. Wierzch ciasta posmarować jajkiem.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • vanes, 2010-09-01 07:07:55
    vanes
    0
    moja mama robiła w zeszłym tygodniu na obiad jest po prostu przepyszny a ten wędzony ser nadaje wszystkiemu taki hmmm wyjątkowy smak
    pycha- na prawdę warto spróbować
  • noemi65, 2013-06-04 22:09:32
    noemi65
    znam ten przepis ktos juz go robil na youtobe
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem