Surówka z marchwi i pomarańczą

autor: , kategoria: surówki , dodano: 2010-06-18
  • Surówka z marchwi i pomarańczą

Składniki:

  • marchew (po 1 średniej na osobę)
  • jabłka [1 szt.] (duże)
  • pomarańcze [1 szt.]
  • sok z cytryny [1 główka] (z 1/2 cytryny)
  • cukier [1 łyżeczka]
  • sól [1 szczypta]
  • jogurt naturalny (do połączenia składników)

Przygotowanie:

Marchew i jabłko zetrzeć na grubej tarce. Skropić sokiem z cytryny. Pomarańcz obrać o pokroić na małe kawałeczki. Wymieszać razem. Dodać orzechy. Jogurt wymieszać z przyprawami i połączyć nim wymieszane składniki.

Surówka szczególnie pasuje do ryb i drobiu. Dobra jest też sama na dietetyczny podwieczorek

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Pasta jajeczna - Joanna Bielak

Komentarze

  • anka_bunio, 2011-02-05 14:07:09
    anka_bunio
    -1
    Bardzo ciekawa surówka, smaczna, bardziej w nucie słodkawej, co trzeba wziąć pod uwagę, jeśli planuje się ją podać z jakimś konkretnym rodzajem mięsa. Jako przekąska znakomita.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką