Zupa paprykowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-06-19
  • Zupa paprykowa

Składniki:

Przygotowanie:

Papryki umyc,wyczyscic z nasion i pokroic w drobna kostke.
Cebule pokroic,razem z papryka podsmazyc na masle do zeszklenia.
Marchew obrac i zetrzec na tarce lub pokroic w kosteczke.
Kostki rosolowe rozpuscic w goracej wodzie,dodac podsmazona papryke z cebula.Wrzucic marchew,rozgnieciony zabek czosnku i gotowac ok 15 minut.
Zupe zmiksowac,dodac koncentrat i chwile jeszcze podgotowac.Przyprawic sola i pieprzem (mozna dodac ostra papryke w proszku).
Podawac z ryżem (lub makaronem albo bagietka) Wedle smaku mozna dodac smietane.

Smacznego zycze:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem