Zupa paprykowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-06-19
  • Zupa paprykowa

Składniki:

  • papryka czerwona [3 ]
  • marchew [1 ]
  • cebula
  • koncentrat pomidorowy (lub pomidory)
  • czosnek
  • kostka rosołowa (lub wywar)
  • ryż
  • masło [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Papryki umyc,wyczyscic z nasion i pokroic w drobna kostke.
Cebule pokroic,razem z papryka podsmazyc na masle do zeszklenia.
Marchew obrac i zetrzec na tarce lub pokroic w kosteczke.
Kostki rosolowe rozpuscic w goracej wodzie,dodac podsmazona papryke z cebula.Wrzucic marchew,rozgnieciony zabek czosnku i gotowac ok 15 minut.
Zupe zmiksowac,dodac koncentrat i chwile jeszcze podgotowac.Przyprawic sola i pieprzem (mozna dodac ostra papryke w proszku).
Podawac z ryżem (lub makaronem albo bagietka) Wedle smaku mozna dodac smietane.

Smacznego zycze:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa pieczarkowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką