Sałatka porzeczkowa

autor: , kategoria: inne desery, kuchnia polska , dodano: 2010-06-19
  • Sałatka porzeczkowa

Składniki:

  • porzeczki czarne [20 dag]
  • agrest [20 dag]
  • gruszki [1 szt.]
  • maliny [20 dag]
  • cukier [2 łyżki]
  • na sos
  • cukier [10 dag]
  • białko z jajka [3 szt.]
  • migdały [1 łyżka] (tarte)

Przygotowanie:

Owoce umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.Przełożyć do brytfanny (kolejność dowolna),posypać cukrem.Ubić białka stopniowo dodając cukier i migdały.Masę rozprowadzić na owocach.Wstawić na 5 minut do średnio nagrzanego piekarnika.Po wyjęciu przełożyć do pucharków posypać tartą czekoladą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka Cezar z kurczakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem