Sezamowe kulki

autor: , kategoria: inne desery, kuchnia polska , dodano: 2010-06-20
  • Sezamowe kulki

Składniki:

  • mleko w proszku [1 szklanka]
  • cukier puder [80 dag]
  • masło [125 dag]
  • sezam ziarenka [1 szklanka] (prazony)
  • pasta sezamowa [4 łyżki]

Przygotowanie:

Do miseczki wsypać mleko w proszku, cukier puder, dodać masło i tahinę.
Wszystkie składniki zagnieść. Z tak powstałej masy formować małe kuleczki. Po uformowaniu wstawić na pół godziny do lodówki. Po wyjęciu obtoczyć prażonym sezamem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa fasolowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem