Biała kiełbasa w glazurze

autor: , kategoria: potrawy z grilla, kuchnia polska , dodano: 2010-06-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Biała kiełbasa w glazurze
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Biała kiełbasa w glazurze
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Biała kiełbasa w glazurze
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Biała kiełbasa w glazurze

Składniki:

Przygotowanie:

Jeśli kupimy białą nieparzoną to należy ją najpierw parzyć we wrzątku przez 5min.

W naczynku mieszamy olej, miód, sok z cytryny i musztardę.
Czosnek obieramy, wyciskamy przez praskę i dodajemy do glazury.
Doprawiamy solą i pieprzem (ja daję dużo pieprzu bo lubię ostrzejsze).

Kiełbasę nacinamy i smarujemy glazurą. Zazwyczaj przygotowuje mięso rano albo w południe więc w tej marynacie stoi parę godzin w lodówce.

Jak w grillu nie będzie już ognia tylko żar, wrzucamy białą i grillujemy do uzyskania ładnych kolorków (ok 5-10min z każdej strony), polewając ją pozostałą glazurą.

Smacznego!

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • aleksaa, 2010-06-20 10:40:59
    aleksaa
    olej lniany to pomyłka, miał być zwykły
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-20 10:47:47
    marissima
    1
    dobra taka kiełbaska ale musztarda ostra czy łagodna?
  • aleksaa, 2010-06-20 11:08:49
    aleksaa
    musztarda ostra, używam rosyjskiej
    Komentarz
  • malinka118, 2010-07-31 13:14:21
    malinka118
    5
    Bardzo dobra, tylko moim zdaniem miód za bardzo przebija. Następnym razem dam mniej.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem