Pyszny stek wołowy z puree ziemniaczanym

autor: , kategoria: z wołowiny , dodano: 2010-06-20
  • Pyszny stek wołowy z puree ziemniaczanym

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy, kroimy na części i gotujemy w osolonej wodzie. Stek wyjmujemy z lodówki od 20 miniut przed smażeniem. W razie potrzeby delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku. Następnie obtaczamy w oleju.

Rozgrzewamy patelnię, 8 minut przed wyjęciem kartofli kładziemy na nią mięso. Smażymy 4 minuty z jednej i z drugiej strony. Po zdjęciu z patelni zostawiamy na 2 minuty aż dojdzie.

Ziemniaki rozbijamy tłuczkiem, dodajemy masło, śmietanę, pieprz do smaku i mieszamy. Na koniec ponownie rozbijamy.
Na mięso kładziemy łyżeczkę/dwie masła.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem