Tęczowe wafle

autor: , kategoria: inne desery, kuchnia polska , dodano: 2010-06-21
  • Tęczowe wafle

Składniki:

Przygotowanie:

Zagotować szklankę wody,podzielić na dwie części najlepiej w małych miseczkach. W jednej rozpuścić galaretkę truskawkową a w drugiej galaretkę pomarańczową. Odstawić do wystygnięcia.

W garnuszku na małym ogniu roztopić kostkę margaryny. Wlać szklankę mleka, wsypać 2 całe opakowania cukru pudru, szklankę cukru. Gotując na małym ogniu stopniowo wsypywać mleko w proszku i roztrzepywać ubijaczką do jajek tak by nie powstały grudki. Gdy będzie już jednolita masa zdjąć z ognia. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać galaretkę truskawkową a do drugiej galaretkę pomarańczową. Odstawić na 20minut by ostygła.

Przekładać wafle na przemian dwiema masami. (najlepiej na wafla nalać trochę masy i rozsmarować szerokim nożem).
Wstawić do lodówki by masa dobrze zastygła.
Po 3 godzinach wyjąc.Kroić w kostkę lub trójkąty.

Jeśli ktoś ma ochotę może zrobić i 4 kolory galaretek.
Wafli w opakowaniu jest 5 sztuk więc 4 razy przekładamy.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • marissima, 2010-06-21 10:58:29
    marissima
    w przygotowaniu napisałam cukier puder powinno być tak jak w składnikach cukier waniliowy
    PRZEPRASZAM za błąd
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe