Indyk w maladze

autor: , kategoria: z drobiu, Wielkanocne potrawy , dodano: 2009-11-18
  • Indyk w maladze

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś indyczą posolić, włożyć do rękawa do pieczenia, wlać nieco wody i dodać łyżkę masła. Zamknąć rękaw i piec mięso ok. 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 180°C. W zimnym bulionie namoczyć żelatynę, zagotować, dodać wino, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem (roztwór żelatyny powinien być wyrazisty w smaku), odstawić do schłodzenia. Upieczone mięso wystudzić, pokroić w dużą kostkę, ułożyć na półmisku, schłodzić w lodówce, dekoracyjnie przybrać owocami. Tężejącą galaretą zalać zimne mięso, odstawić do zastygnięcia.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe