Jajecznica na parze

autor: , kategoria: dania dla dzieci powyżej 1. roku , dodano: 2010-06-21
  • Jajecznica na parze

Składniki:

  • jajka [1 szt.]
  • masło [2 łyżeczki] (płaskie)
  • mleko [1 łyżka]
  • szczypior [1 łyżeczka] (drobiutko posiekany)

Przygotowanie:

Jajko umyć i sparzyć wrzątkiem (przez minutę).
Zagotować wodę w garnku i umieścić na nim talerzyk z masłem, wbić na niego jajko i dodać mleko. Mieszać jajecznicę aż do ścięcia się białka, na koniec posypać szczypiorkiem.

Można podać z pokruszonym chlebkiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Najpopularniejsze imiona dla chłopców 2016

Komentarze

  • KarolinaK, 2010-06-22 09:01:34
    KarolinaK
    A jaka jest roznica od tej z patelni jesli tez dodajemy maslo?
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-22 23:52:38
    marissima
    ten przepis umieściłam na dziale dla dzieci małe brzuszki jak wiadomo na początku nie mogą jadać smażonego
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką