Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2009-10-27
  • Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka

Składniki:

Przygotowanie:

Pomidory umyć, osuszyć, odkroić górną część (zachować). Wydrążyć środki łyżeczką. Posolić wewnątrz i położyć na talerzu, by odciekł sok.
Tuńczyka odsączyć, wymieszać z ryżem, groszkiem, pokrojonym łodygą selera naciowego, majonezem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Pomidory napełnić nadzieniem, przykryć odciętymi górnymi częściami. Lekko oziębić w lodówce. Udekorować według uznania.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • marissima, 2010-06-25 11:44:19
    marissima
    idealna letnia przekąska bądz lekka kolacja
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 6
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem
  • Mniam: 2
    Bananowe tosty francuskie (bezjajeczne)