Potrawka z fasolki do słoików na zimę

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2010-06-22
  • Potrawka z fasolki do słoików na zimę

Składniki:

  • fasolka szparagowa [1 kg] (żółta)
  • marchew [20 dag] (zetrzeć)
  • cebula biała [20 dag]
  • przecier pomidorowy [20 dag] (lub keczupu)
  • sól [1 łyżka]
  • cukier [3 łyżki]
  • ocet [1.5 łyżki]
  • czosnek [2 ząbki]

Przygotowanie:

Fasolkę obgotować, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić i udusić na oleju ( ilość oleju według uznania) dodać 20 dkg przecieru lub keczupu. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, sól, ocet, cukier i dokładnie wszystko wymieszać.
Włożyć do słoików, pasteryzować przez 20 min.
Smacznego:)
Ja podaje zimą odgrzane z ryżem mmmm pyszności:)
Pasuje na szybki obiad, kolację, przekąskę na ciepło czy na zimno jak kto woli:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Laura Osęka - książki kulinarne

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką