Potrawka z fasolki do słoików na zimę

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2010-06-22
  • Potrawka z fasolki do słoików na zimę

Składniki:

Przygotowanie:

Fasolkę obgotować, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić i udusić na oleju ( ilość oleju według uznania) dodać 20 dkg przecieru lub keczupu. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, sól, ocet, cukier i dokładnie wszystko wymieszać.
Włożyć do słoików, pasteryzować przez 20 min.
Smacznego:)
Ja podaje zimą odgrzane z ryżem mmmm pyszności:)
Pasuje na szybki obiad, kolację, przekąskę na ciepło czy na zimno jak kto woli:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem