Pasta z wędzonej makreli

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-06-22
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Pasta z wędzonej makreli
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

Przygotowanie:

Z makreli usunąć ości, podzielić na drobne kawałki.
Ugotowane jajka, ogórki, cebulę drobno pokroić, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem.
Na końcu posypać mnóstwem posiekanej pietruszki.
Podawać ze świeżym pieczywkiem.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 4.92 / recenzji: 6 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • brzydula_81, 2010-06-22 19:51:38
    brzydula_81
    1
    swietny przepis uwielbiam makrele,chociaz samotnie na kanapkach nie prezentuje sie zbyt okazale. W Twojej wersji jest nie tylko smacznie, ale rowniez pozywnie i niezwykle apetycznie.musze sprobowac
    dodaje do ulubionych...
  • hayley01, 2010-06-22 22:00:42
    hayley01
    Tylko koniecznie z ogórami, sprawiają, że pasta jest bardziej wyrazista - bez nich wg. mnie zbyt mdła.
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-22 22:22:47
    marissima
    znam ten przepis ale lepsza jest musztarda zamiast majonezu i bez jajka
    Komentarz
  • carmel_, 2010-06-22 22:28:17
    carmel_
    Chyba właśnie chodzi o to, że jest jajko - w przeciwnym razie byłaby to po prostu makrela
    Komentarz
  • hayley01, 2010-06-22 22:42:14
    hayley01
    Carmel - dokładnie tak, jajko i majonez obowiązkowo
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-22 23:15:19
    marissima
    w sumie tak bo bez to juz całkiem inny przepis
    Komentarz
  • aleksaa, 2010-06-23 10:45:31
    aleksaa
    narobiłaś mi smaka... szkoda że po makrele mam tak daleko bo już bym miała sniadanko...
    Komentarz
  • ewelline, 2010-07-28 16:45:10
    ewelline
    -2
    Pierwsza potrawa wykonana przez mojego TZa, która spróbowałam tylko było ze szczypiorkiem i bez pietruszki, bałam się próbować ale nawet zjadliwe było
  • anka_bunio, 2010-09-04 15:30:29
    anka_bunio
    Nie zdążyłam nawet spróbować, bo mi ją wyżarli z lodówki!!! Ale podejrzewam, że musiała być pyszna. W końcu sama robiłam
    Komentarz
  • checka707, 2010-10-03 11:34:29
    checka707
    Ja zrobiłam z pieprzem cytrynowym, uważam że świetnie komponuje się ze wszystkimi rybkami. I soli nie użyłam, bo rybka i ogórki słone. PYSZNOŚCI
    Komentarz
  • checka707, 2010-10-03 11:35:10
    checka707
    1
    I jeszcze gwiazdki 5
  • Pepus, 2010-11-11 17:41:01
    Pepus
    -1
    Ja nie dodałam soli tak jak Checka77 i pokroiłam ogórka w kosteczkę drobniutką. Przyznam, że ta pasta jest bardzo dobra.
  • gaga87, 2011-02-13 22:19:07
    gaga87
    1
    bardzo smaczna pasta
    jedynie z braku zielonej pietruszki dałam posiekane łodyżki kopru (też już resztki ) choć jestem przekonana, że z natką byłoby dużo lepsze.

  • aleksaa, 2012-04-14 23:02:22
    aleksaa
    1
    jajko i ogórki starłam na małych oczkach tarki, pietruszkę podałam na osobnym talerzyku gdyż nie każdy z domowników ją lubi i CAŁOŚĆ szybciutko ZNIKNĘŁA

    Pasta jest b.smaczna, wyraźnie czuć w niej makrelę, jest świetna szczególnie ze świeżutkim pieczywkiem

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem