Arbuzowa sałatka

autor: , kategoria: inne desery, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2010-06-23
  • Arbuzowa sałatka

Składniki:

  • arbuz [0.25 kg]
  • ser feta [6 kostek]
  • miód [2 łyżeczki] (płynny)
  • cytryna [4 łyżki] (soku)
  • mięta [2 łyżki] (świeżo siekana)
  • pieprz czarny [1 szczypta]

Przygotowanie:

Arbuza pokroić w kosteczkę (bez pestek) włożyć do miseczki, dodać ser feta, posypać miętą i polać sokiem z cytryny wymieszanym z miodem. Posypać czarnym pieprzem (wedle uznania).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Elżbieta Żołek - Sałatka gyros

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką