Pasta z boczkiem i mozzarellą

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-06-25
  • Pasta z boczkiem i mozzarellą

Składniki:

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na patelni. Czosnek, oliwki kroimy w plasterki, dodajemy do boczku. Następnie obieramy pomidory ze skórki i kroimy w kostkę (świetnie pasują pomidory z puszki w zalewie), dodajemy na patelnię. Przyprawiamy bazylią i oregano (może być suszona lub świeża). Smażymy jeszcze przez chwilkę, następnie dodajemy mozzarellę pokrojoną w kostkę i mieszamy. Zdejmujemy z ognia i takim "sosem" polewamy makaron. Na koniec posypujemy ztartym parmezanem.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem