Ryba w cieście

  • Ryba w cieście

Składniki:

  • filety rybne [80 dag] (np. sola)
  • tymianek [1 pęczek]
  • bazylia [1 pęczek]
  • oregano [1 pęczek]
  • sok z cytryny [2 łyżki]
  • sól
  • pieprz
  • masło [2 łyżki]

Przygotowanie:

Zioła umyć, posiekać. Dokładnie wymieszać z masłem, bułką tartą, szczyptą soli i pieprzu.
Filety umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posmarować pastą ziołową. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne ciastka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką