Tarta ze szpinakiem i serem gorgonzola

autor: , kategoria: tarty, Wielkanocne potrawy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2010-06-26
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Tarta ze szpinakiem i serem gorgonzola
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Tarta ze szpinakiem i serem gorgonzola

Składniki:

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy na patelni,
gdy już się rozmrozi dodajemy ser gorgonzola,
przyprawiamy do smaku ja podałam tutaj przyprawy takie jak ja używam ale to już zależy od tego kto co lubi:)
gdy już ser nam się roztopi dodajemy żółty ser ( nie trzeba jeśli ktoś nie chce zbyt tłustego dania)
czekamy aż się rozpuści
zdejmujemy z ognia i dodajemy jaka oczywiście wszystko ciągle mieszamy;)
Na wyłożona ciastem francuskim tackę do tarty wylewamy zawartość z patelni:) Możemy udekorować na wierzchu kratka. wtedy smarujemy ciasto żółtkiem by ładnie nam się zarumieniło. Wsadzamy do piekarnika na ok. 20 minut temp. 150- 180 stopni trzeba kontrolować jak bardzo rumieni nam się ciasto. No i życzę smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Luba, 2011-04-13 20:37:47
    Luba
    Bardzo fajny przepis na szybkie danie!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem