Zupa gulaszowa

autor: , kategoria: zupy, kuchnia węgierska , dodano: 2010-06-28
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa gulaszowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa gulaszowa

Składniki:

Przygotowanie:

1. Cebule drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Mięso pokroić w drobną kostkę, dorzucić do cebuli i chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając.
2. Do mięsa i cebuli dolać ok. 1 szklanki bulionu warzywnego (można użyć bulionu z kostki) i dusić pod przykryciem aż mięso będzie prawie miękkie.
3. Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę i dorzucić do mięsa. Wlać resztę bulionu, zagotować i gotować jeszcze 15 minut.
4. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, doprawić solą do smaku. Zagotować.
5. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • ametryne, 2013-02-28 07:22:01
    ametryne
    0
    Ja bardzo lubię robić zupę gulaszową, choć robię trochę inaczej, bo dodaję 3 kolory papryki (warzywo), i marchew, którą podsmażam chwilę z cebulką, a na koniec zagęszczam dosłownie paroma kroplami mąki
    : )

    Polecam też dodać podsmażonego na suchej patelni butter squasha (dynia piżmowa) pokrojonego w większe kwadraty, do tej zupy bardzo pasuję, bo rozpływa się w ustach dokładnie jak masło.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem