Minestrone – jarzynowa zupa włoska

autor: , kategoria: zupy, kuchnia włoska , dodano: 2009-11-18
  • Minestrone – jarzynowa zupa włoska

Składniki:

Przygotowanie:

Umyte cukinie pokroić razem ze skórką w cienkie plasterki, a obrany z grubej błony seler – na kawałki. Cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć na biało cebulę i czosnek, dodać cukinię i seler, chwilę ogrzewać, a potem zalać wodą, osolić, gotować do miękkości (10 min), wymieszać z fasolą, wlać też zalewę. Na koniec dosolić do smaku oraz posypać serem i posiekaną bazylią.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem