szpinakowe roladki z indyka

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-06-28
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! szpinakowe roladki z indyka
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! szpinakowe roladki z indyka

Składniki:

Przygotowanie:

filety umyc, wysuszyc i rozbic tak jak na kotlety. Przyprawic sola, pieprzem z obu stron i skropic sokiem z cytryny. Odstawic na chwile. W tym czasie przygotowac szpinak- rozmrozony, odcisnac z wody i podsmazyc na lyzce oliwy razem z posiekanym drobno czosnkiem i mozarella. Farsz rozlozyc plasko na 2/3 szerokosci fileta- zwijac ciasno i spiac wykalaczkami.mozna chwile obsmazyc na patelni- po kilkanascie sekund z kazdej strony wtedy szybciej sie upiecze. Zawijamy w folie do pieczenia i pieczemy okolo 40 minut az mieso bedzie miekkie. Przed podaniem kroimy na kawalki szerokosci okolo 2,5 cm.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • ewelline, 2010-07-29 10:57:45
    ewelline
    0
    nie pomyślałabym , alby szpinakiem nadziać piersi z indyka bez wątpienia to jest pyszne!
  • cocomusli, 2012-12-12 14:03:26
    cocomusli
    0
    Przepis troszkę niekompletny. Dla mnie zabrakło ważnej informacji - temperatura pieczenia (200 stopni). Ja piekłam w rękawie do pieczenia i bez mozzarelli (zamiast tego dałam po grubym plastrze sera żółtego - pyyycha!).

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe