Glazurowane udka

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-06-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Glazurowane udka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Glazurowane udka

Składniki:

Przygotowanie:

Sos sojowy wymieszać z łyżką miodu i pieprzem w szklanym naczyniu. Włożyć do marynaty udka. Następnie umieścić naczynie w lodówce. Polewać marynata i odwracać udka co jakiś czas (ja trzymam w lodowce jakieś 2h i co 30 minut odwracałam).Udka ułożyć na blaszce. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 45 minut. Co kwadrans odwracać na druga stronę i polewać marynata. Po 45 minutach polać udka z obu stron miodem (ja je posmarowałam pędzelkiem) i piec ponownie przez jakieś 15-25 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 150 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe