Glazurowane udka

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-06-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Glazurowane udka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Glazurowane udka

Składniki:

  • udka kurczaka [4 szt.]
  • sos sojowy [6 łyżek] (+ dodatek soli)
  • miód [1 łyżka] (+póżniej do polania)
  • pieprz czarny

Przygotowanie:

Sos sojowy wymieszać z łyżką miodu i pieprzem w szklanym naczyniu. Włożyć do marynaty udka. Następnie umieścić naczynie w lodówce. Polewać marynata i odwracać udka co jakiś czas (ja trzymam w lodowce jakieś 2h i co 30 minut odwracałam).Udka ułożyć na blaszce. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 45 minut. Co kwadrans odwracać na druga stronę i polewać marynata. Po 45 minutach polać udka z obu stron miodem (ja je posmarowałam pędzelkiem) i piec ponownie przez jakieś 15-25 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 150 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Makowa choinka FB

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta