Pasticcio

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-06-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasticcio
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasticcio

Składniki:

Przygotowanie:

Na oliwie szklimy drobno posiekaną cebulę i dodajemy utartą na średnich oczkach marchewkę. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, solimy, pieprzymy i wsypujemy połowę cynamonu. Dodajemy 3 łyżki wody i dusimy kilka minut.

Na patelni podsmażamy zmielone mięso na oliwie, solimy i pieprzymy. Kiedy mięso jest już podsmażone dodajemy do marchewki, dodajemy koncentrat pomidorowy, resztę cynamonu i dusimy wszystko razem ok. 5 minut.

Makaron gotujemy w dobrze osolonej wodzie al dente.

Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, wykładamy połowę makaronu, na nim układamy farsz i przykrywamy makaronem. Posypujemy startym żółtym serem.

Zapiekamy w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe