Naleśniki Agusiaczka

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2010-06-29
  • Naleśniki Agusiaczka

Składniki:

  • mąka pszenna [1.5 szklanki]
  • jajka [3 szt.]
  • mleko [1.5 szklanki]
  • woda mineralna [0.5 szklanki]
  • olej z liści winogron [2 łyżki]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • cukier [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Oddzielamy białko od żółtek. Zółtka wrzucamy do miseczki, dodajemy do nich mleko i wode. Mieszamy. Gdy mamy jednolitą masę dodajemy powoli make i cały czas mieszamy. Gdy dodamy całą mąkę dodajemy proszek do pieczenia. Następnie dodajemy cukier i olej.

Masa nie może być zbyt gęsta. Odstawiamy na 15-20 minut. Masa gęstnieje. Przed wylewaniem na patelnie jeszcze mieszamy.

Przepis ze znajomej naleśnikarni:) Moim zdaniem pycha. Białka zwykle wykorzystuję na jajecznice na śniadanie następnego dnia.
Zdjęcie wkrótce.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jak zrobić naleśniki (ZAJAWKA)

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem