Leczo Agusiaczka

autor: , kategoria: z mięs mieszanych, kuchnia węgierska , dodano: 2010-06-29
  • Leczo Agusiaczka

Składniki:

  • papryka czerwona [1 kg]
  • papryka zielona [1 kg]
  • papryka żółta [1 kg]
  • przecier pomidorowy [1 op.] (duże)
  • pomidory [1 op.] (w puszce bez skórek)
  • kiełbasa [2 szt.]
  • cebula biała [4 szt.]
  • cebula czerwona [2 szt.]
  • papryka (przyprawa) [3 łyżki] (ostra)
  • papryka (przyprawa) [4 łyżki] (słodka)
  • chili (przyprawa) [1 szczypta]
  • zioła prowansalskie [1 łyżka]
  • pieprz [1 łyżka] (wielkokolorowy)

Przygotowanie:

Paprykę kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie (musi być dość miekka a na dnie garnka powinien być sok z papryki).
Na patelni (ja uzywam wielkiego woka) smażymy na oleju kiełbaskę pokrojoną w połówki plasterków razem z posiekaną papryką.
Gdy cebulka i kielbaska są przysmażone na patelnię wlewam papryke. Gotuje wszystko przez 20 min na wolnym ogniu.
Dodaję pomidory z puszki. Gotuje 5 minut.
Dodaję przyprawy oraz przecier pomidorowy.
Gotuje koło 10 minut.
Najlepiej, żeby leczo się przegryzło. Ja gotuje wieczorem a jem następnego dnia.
Podaję z ryżem lub z grzankami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 85 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa mleczna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem