Leczo Agusiaczka

autor: , kategoria: z mięs mieszanych, kuchnia węgierska , dodano: 2010-06-29
  • Leczo Agusiaczka

Składniki:

Przygotowanie:

Paprykę kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie (musi być dość miekka a na dnie garnka powinien być sok z papryki).
Na patelni (ja uzywam wielkiego woka) smażymy na oleju kiełbaskę pokrojoną w połówki plasterków razem z posiekaną papryką.
Gdy cebulka i kielbaska są przysmażone na patelnię wlewam papryke. Gotuje wszystko przez 20 min na wolnym ogniu.
Dodaję pomidory z puszki. Gotuje 5 minut.
Dodaję przyprawy oraz przecier pomidorowy.
Gotuje koło 10 minut.
Najlepiej, żeby leczo się przegryzło. Ja gotuje wieczorem a jem następnego dnia.
Podaję z ryżem lub z grzankami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 85 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem