Wyborne naleśniki

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2010-06-30
  • Wyborne naleśniki

Składniki:

  • mąka pszenna
  • jajka
  • mleko
  • sól
  • włoszczyzna
  • parówki [3 szt.]
  • majonez [3 łyżki]
  • jogurt naturalny [3 łyżki]
  • czosnek granulowany [1 łyżeczka] (zależy jak mocno czosnkowe lubimy)
  • mrożonka - mieszanka warzywna [1 op.] (mieszanka chińska)
  • pierś kurczaka [1 szt.] (podsmażona)

Przygotowanie:

Z mąki, jajka, soli i mleka wykonujemy ciasto naleśnikowe i pieczemy naleśniczki.
Ilość warzyw zależy na ile osób przygotowujemy danie. Tak na oko 1/2 opakowania włoszczyzny (opakowanie 500g) i do tego dosypujemy trochę mieszanki chińskiej lub mrożonych różyczek brokuła czy kalafiora. Co mamy w lodówce. Podsmażamy je na oleju do miękkości i doprawiamy solą lub ziarenkami smaku (Delikat, Vegeta itp).
W między czasie parówki kroimy w plasterki ale ze skosa. Podsmażamy je na oleju. Następnie dodajemy je do gotowych warzyw. Dodajemy starty ser (około garści jeśli ktoś lubi można dodać więcej). Tak gotowy farsz nakładamy na ciepłe usmażone naleśniki.
Z majonezu i jogurtu robimy sos. Polewamy naleśniki. Gotowe :)

p.s polecam gotowy sos sałatkowy z Knorra wtedy 2 opakowania
Nakładamy go na środek i boki zwijamy na siebie i składaniem obracamy w dół.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: dyniowe pancakes

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem