Bakłażan w panierce

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-07-01
  • Bakłażan w panierce

Składniki:

Przygotowanie:

Bakłażana myję i kroję na plastry grubości około 1,5cm, solę i odstawiam na 30 minut żeby puścił sok.
Czekając na bakłażana, myję pomidorki koktajlowe i przekrajam na pół, ale jak ktoś woli mogą być całe. Kroję ser mozzarella w grubą kostkę, dodaję do pomidorków, solę, doprawiam przyprawą oregano i polewam odrobiną oliwy z oliwek (około jedna łyżka stołowa). Ilość pomidorków i sera zależy od ilości sałatki jaką chcę przygotować.
Po 30 minutach płuczę bakłażana z soli i moczę w roztrzepanym jajku, następnie obtaczam w mące i smażę z obu stron na oliwie z oliwek. Gotowe plastry podaję z sałatką, do tego ewentualnie - bagietka. ps.nie lejcie za dużo oliwy na patelnię bo bakłażan jest jak gąbka wypije tyle tłuszczu ile nalejecie. Życzę smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe