Drobiowe roladki z bazylią

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-07-01
  • Mniam: 24
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki z bazylią
    Mniam: 24
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki z bazylią

Składniki:

Przygotowanie:

1. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na cienkie kotlety, delikatnie rozbijamy i solimy;
2. Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy;
3. Na każdym kawałku mięsa rozsmarowujemy cienką warstwę farszu, zwijamy i spinamy wykałaczką;
4. Bułkę tartą mieszamy z przyprawa do kurczaka, jajko roztrzepujemy;
5. Każdą roladkę obtaczamy w jajku, bułce i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem usuwamy wykałaczki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 10 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • brzydula_81, 2010-07-01 21:03:05
    brzydula_81
    wygladaja bardzo apetycznie. czesto robie roladki ale nie przyszlo mi do glowy ich panierowac i smazyc przepis przejrzysty, szybki w wykonaniu, a efekt smakowy i wizualny murowany.
    dodaje do ulubionych i sprobuje juz w weekend
    Komentarz
  • Forget_me, 2010-07-28 12:42:36
    Forget_me
    Roladki wyglądają super smacznie!!! Przepis jest łatwy, przygotowanie roladek nie zajmuje zbyt wiele czasu
    Muszę je koniecznie wypróbować
    Komentarz
  • ewelline, 2010-08-25 10:03:47
    ewelline
    1
    Roladki są przepyszne!!! bardzo smaczne i aromatyczne również są z tymiankiem j a lubię gdy sera jest więcej.
  • malaDarunia, 2010-08-26 00:04:26
    malaDarunia
    4
    Zrobiłam sobie dziś taką roladkę na obiad.
    bardo dobre. z tym, że polecam włożyć do środka kawałek masła- mięsko nie będzie suche.
    no i warto usmażyć we frytkownicy. nie trzeba się męczyć z przewracaniem mięska na patelni Smaczne!
  • vild, 2010-08-26 13:59:55
    vild
    1
    dodanie maselka powoduje, ze sa smaczniejsze.
    robie z innymi dodatkami, ale pomysl z bazylia tez mi sie podoba
    p.s. sol pojawila sie dwa razy
  • Soy Marisol, 2010-09-05 22:53:28
    Soy Marisol
    2
    Zrobiłam te roladki na obiad i wyszły MIODZIO !
    Polecam dodać więcej sera
  • Arabelas, 2010-09-24 14:01:59
    Arabelas
    1
    dzisiaj to zrobilam ja - kompletny laik w dziedzinie kulinariow ;P
    wyszlo pycha!!!
  • zuzzi, 2010-09-27 14:53:17
    zuzzi
    2
    Mmmm uwielbiam tego typu roladki. Nie posiadałam świeżej bazylii, ale z suszoną wyszły również bardzo dobre. Do tego puree z czosnkiem i wyszło danie doskonałe
  • andruszki, 2010-11-03 11:09:13
    andruszki
    2
    Wczoraj zrobiłam.. bardzo smaczne.. ja troszkę przesoliłam mięsko, ale już następnym razem będę wiedziała co i jak

    warto też spróbować jak słony jest ser - mój już sam w sobie był słony

    bardzo dobry przepis, dziękuję...
  • Jacgueline, 2012-01-18 13:54:22
    Jacgueline
    Pyszne, można również w środek dać pomidora z papryczką chilii i zawinąć w ser zółty co spowoduje, że będzie mokre mięsko a nie suche polecam ;*
    Komentarz
  • Monian, 2012-04-13 14:46:24
    Monian
    0
    Pyszniutkie. Zrobiłam na świąteczny obiad i wszyscy zajadali aż im się uszy trzęsły Polecam, na moim stole zagoszczą jeszcze nie raz
  • Syllvcia, 2013-04-12 16:46:01
    Syllvcia
    0
    Dzisiaj pierszy raz robiłam, wyszlo pysznie, tylko zamiast czosnku dodalam papryczki peperoni i nie smazylam tylko bez panierki pieklam w piekarniku, a zeby nie byly suche skropilam oliwa i na koncu na wierzch posypalam serem zoltym. Noi filety byly z indyka, nie z kurczaka, ale to szczegol ;-)
  • princess2890, 2013-10-23 13:18:07
    princess2890
    0
    Zrobiłam dzisiaj na obiad. Tyle, że lekko zmodyfikowałam, bo zamiast sera żółtego dałam feta i mniej soli niż w przepisie. Wyszło genialne!!! Polecam

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe