Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Drobiowe roladki z bazylią

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-07-01
  • Mniam: 24
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki z bazylią
    Mniam: 24
    Mniam zdjęcie! Drobiowe roladki z bazylią

Składniki:

Przygotowanie:

1. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na cienkie kotlety, delikatnie rozbijamy i solimy;
2. Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy;
3. Na każdym kawałku mięsa rozsmarowujemy cienką warstwę farszu, zwijamy i spinamy wykałaczką;
4. Bułkę tartą mieszamy z przyprawa do kurczaka, jajko roztrzepujemy;
5. Każdą roladkę obtaczamy w jajku, bułce i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem usuwamy wykałaczki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 10 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • brzydula_81, 2010-07-01 21:03:05
    brzydula_81
    wygladaja bardzo apetycznie. czesto robie roladki ale nie przyszlo mi do glowy ich panierowac i smazyc przepis przejrzysty, szybki w wykonaniu, a efekt smakowy i wizualny murowany.
    dodaje do ulubionych i sprobuje juz w weekend
    Komentarz
  • Forget_me, 2010-07-28 12:42:36
    Forget_me
    Roladki wyglądają super smacznie!!! Przepis jest łatwy, przygotowanie roladek nie zajmuje zbyt wiele czasu
    Muszę je koniecznie wypróbować
    Komentarz
  • ewelline, 2010-08-25 10:03:47
    ewelline
    1
    Roladki są przepyszne!!! bardzo smaczne i aromatyczne również są z tymiankiem j a lubię gdy sera jest więcej.
  • malaDarunia, 2010-08-26 00:04:26
    malaDarunia
    4
    Zrobiłam sobie dziś taką roladkę na obiad.
    bardo dobre. z tym, że polecam włożyć do środka kawałek masła- mięsko nie będzie suche.
    no i warto usmażyć we frytkownicy. nie trzeba się męczyć z przewracaniem mięska na patelni Smaczne!
  • vild, 2010-08-26 13:59:55
    vild
    1
    dodanie maselka powoduje, ze sa smaczniejsze.
    robie z innymi dodatkami, ale pomysl z bazylia tez mi sie podoba
    p.s. sol pojawila sie dwa razy
  • Soy Marisol, 2010-09-05 22:53:28
    Soy Marisol
    2
    Zrobiłam te roladki na obiad i wyszły MIODZIO !
    Polecam dodać więcej sera
  • Arabelas, 2010-09-24 14:01:59
    Arabelas
    1
    dzisiaj to zrobilam ja - kompletny laik w dziedzinie kulinariow ;P
    wyszlo pycha!!!
  • zuzzi, 2010-09-27 14:53:17
    zuzzi
    2
    Mmmm uwielbiam tego typu roladki. Nie posiadałam świeżej bazylii, ale z suszoną wyszły również bardzo dobre. Do tego puree z czosnkiem i wyszło danie doskonałe
  • andruszki, 2010-11-03 11:09:13
    andruszki
    2
    Wczoraj zrobiłam.. bardzo smaczne.. ja troszkę przesoliłam mięsko, ale już następnym razem będę wiedziała co i jak

    warto też spróbować jak słony jest ser - mój już sam w sobie był słony

    bardzo dobry przepis, dziękuję...
  • Jacgueline, 2012-01-18 13:54:22
    Jacgueline
    Pyszne, można również w środek dać pomidora z papryczką chilii i zawinąć w ser zółty co spowoduje, że będzie mokre mięsko a nie suche polecam ;*
    Komentarz
  • Monian, 2012-04-13 14:46:24
    Monian
    0
    Pyszniutkie. Zrobiłam na świąteczny obiad i wszyscy zajadali aż im się uszy trzęsły Polecam, na moim stole zagoszczą jeszcze nie raz
  • Syllvcia, 2013-04-12 16:46:01
    Syllvcia
    0
    Dzisiaj pierszy raz robiłam, wyszlo pysznie, tylko zamiast czosnku dodalam papryczki peperoni i nie smazylam tylko bez panierki pieklam w piekarniku, a zeby nie byly suche skropilam oliwa i na koncu na wierzch posypalam serem zoltym. Noi filety byly z indyka, nie z kurczaka, ale to szczegol ;-)
  • princess2890, 2013-10-23 13:18:07
    princess2890
    0
    Zrobiłam dzisiaj na obiad. Tyle, że lekko zmodyfikowałam, bo zamiast sera żółtego dałam feta i mniej soli niż w przepisie. Wyszło genialne!!! Polecam

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo