Młoda kapusta na masełku

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, kuchnia polska , dodano: 2010-07-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Młoda kapusta na masełku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Młoda kapusta na masełku

Składniki:

Przygotowanie:

1. Kapustę myjemy, szatkujemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 5 minut. Odcedzamy.
2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty. Warzywa zalewamy szklanka wody, dodajemy połowę masła, przyprawy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. Z pozostałego masła i mąki robimy zasmażkę, dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.

    Śr. ocena: 4.83 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • miskowa, 2010-07-02 08:54:09
    miskowa
    1
    robię prawie identycznie, tylko dodaję pomidory pokrojone w kawałki i obrane ze skóry, ale następnym razem spróbuję po twojemu z marchewką. Pyszna jest ta kapusta, zwłaszcza teraz. Ważne, że nie żałujesz kopru, on nadaje tu super smaczek
  • kropka75, 2010-08-29 14:31:03
    kropka75
    1
    Osobiście nie uznaję zasmażek, dodaję mniej wody i tak duszę. Ale efekt podobny.
    Uwielbiam taką kapustkę do schabowych i mielonych. Pycha.
    Zwykle sypię więcej ziół, muszę spróbować tylko z koprem i marchewką. Smacznie i szybko.
  • Anna19101986, 2016-05-24 20:51:05
    Anna19101986
    0
    Zrobiłam według przepisu ale lekko go zmodyfikowałam kapustę za drugim razem gotowałam na wywarze z kości i tym samym mam też mięsko w kapuście nie dałam także zasmażki tylko mniej wody i dusiłam wyszło pyszne

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe