Młoda kapusta po bałkańsku

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-07-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Młoda kapusta po bałkańsku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Młoda kapusta po bałkańsku

Składniki:

Przygotowanie:

1. Cebulę kroimy w półtalarki, wrzucamy na patelnie na rozgrzana oliwę, dodajemy vegetę i chwilę smażymy;
2. Kapustę kroimy niezbyt cienko i dodajemy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do czasu aż kapusta będzie na wpół miękka;
3. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, rozpuszczoną w połowie szklanki wody kostkę rosołową i pozostawiamy na ogniu jeszcze około 10 minut,
4. Listki bazylii „drzemy na małe kawałki, dodajemy do kapusty i dobrze mieszamy;
5. Kapustę wykładamy na talerze, wierzch każdej porcji polewamy łyżką schłodzonej śmietany.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • olusia_82, 2015-03-10 09:10:33
    olusia_82
    Świetna odmiana od tej naszej klasycznej wreszcie. Dzięki za ten przepis. Wrócę do kapusty, póki nie ma jeszcze takich fajnych nowych warzyw.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem