Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

sos pieczarkowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2010-07-01
  • sos pieczarkowy

Składniki:

Przygotowanie:

Przyrządzenie:
1.Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony,opłukać pokroić w drobne cieniutkie paski
2. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę i dodać do grzybów. Wszystko zalać ¼ litra wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie podprawić mąką, przyprawić solą, pieprzem i zagotować.
3.Tak przygotowany sos połączyć ze śmietaną. Można dodać 2-3 dag masła. Pod koniec przyrządzania dodać do smaku sok z cytryny i siekaną natkę pietruszki

Sosik jest pyszny:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Akademia Smaku Boscha - śniadanie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ciasto do topienia owoców
  • Mniam: 2
    Drożdżówki z budyniem i truskawkami
  • Mniam: 2
    Galaretowiec zwany mozajką
  • Mniam: 1
    Cebulanki