sos pieczarkowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2010-07-01
  • sos pieczarkowy

Składniki:

Przygotowanie:

Przyrządzenie:
1.Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony,opłukać pokroić w drobne cieniutkie paski
2. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę i dodać do grzybów. Wszystko zalać ¼ litra wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie podprawić mąką, przyprawić solą, pieprzem i zagotować.
3.Tak przygotowany sos połączyć ze śmietaną. Można dodać 2-3 dag masła. Pod koniec przyrządzania dodać do smaku sok z cytryny i siekaną natkę pietruszki

Sosik jest pyszny:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia Bem - mus czekoladowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Naleśniki z twarożkiem, owocami i orzechami
  • Mniam: 8
    polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i puree z pietruszką
  • Mniam: 4
    sałatka nicejska w mojej interpretacji
  • Mniam: 4
    Naleśnikowy Tort Śniadaniowy z Bezą