pieczarki w cieście

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-07-02
  • pieczarki w cieście

Składniki:

Przygotowanie:

pieczarki myję,suszę ,obcinam ogonki

do płaskiej miski wbijam 3 jajka,roztrzepuję je widelcem

do jajek wsypuję około 1 łyżeczki soli

dodaję około 100ml wody

następnie stopniowo wsypuję mąkę

i wyrabiam widelcem gęste ciasto musi mieć konsystencję śmietany 12 procent(chodzi o to aby fajnie kleiło się do pieczarek a nie spływało z nich)

gdy ciasto mam już gotowe obtaczam w nim kapelusze pieczarek i smażę na gorącym oleju

takie pieczarki smakują najlepiej na ciepło

-ciasto dosalamy według własnego uznania, proporcje mąki podałam na oko ,w trakcie dodawania jej do jajek same uznacie kiedy jej wystarczy

smacznego :)

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Sensuel, 2010-07-02 15:28:47
    Sensuel
    1
    Jadłam w ten sposób robione pieczarki i są bardzo dobre na przekąskę lub jako przystawka.Jednak,żadne "łał" to to nie jest.
  • zuzaneczka, 2010-07-02 16:52:08
    zuzaneczka
    1
    lubię, ale faktycznie tylko ciepłe są fajne,

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem