pasta jajeczna

autor: , kategoria: pasty , dodano: 2010-07-02
  • pasta jajeczna

Składniki:

  • jajka [8 szt.] (ugotowane na twardo)
  • czosnek [4 ząbki]
  • majonez [3 łyżki] (płaskie)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

jajka ugotowane na twardo ścieram na tarce na dużych oczkach

do jajek wyciskam 4 ząbki czosnku(jeżeli ktoś robi pierwszy raz proponuje dodac najpierw dwa ząbki i skosztować)

jajka z czosnkiem mieszam doprawiam szczyptą soli i pieprzu

dodaję majonez(proponuje dodac według własnego uznania)

pastę można posypać do dekoracji szczypiorkiem ale bez niego też jest super

-ilość jajek zalezy od nas ,tak samo czosnek proporceje można modyfikować według własnego smaku

fajnie smakuje na świeżej bułeczce

smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 05 - nerkowce

Komentarze

  • oaza81, 2010-07-02 13:15:45
    oaza81
    mozna dodać również ser żółty stary na tarce na dużych oczkach ale wybór należy do was ps.zapomniałam to dopisać do przepisu
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-07-02 15:03:53
    Sensuel
    Robiłam już nie raz pastę jajeczną,ale nigdy z czosnkiem i chyba sie nie odważe.Bardzo go lubie,ale w paście jajecznej?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką