Skrzydełka po meksykańsku

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia meksykańska , dodano: 2009-11-18
  • Skrzydełka po meksykańsku

Składniki:

Przygotowanie:

Skrzydełka umyć, osuszyć, natrzeć solą. Musztardę wymieszać z miodem i sosem tabasco, przyprawić szczyptą chili i pieprzu. Do takiej marynaty włożyć skrzydełka na kilka godzin (co pewien czas obracać), a potem wyjąć i usmażyć w dużej ilości oleju (powinny pływać w tłuszczu) albo upiec na grillu. Podawać silnie zrumienione – ciemnobrązowe. Skrzydełka bierze się w palce i je bez użycia sztućców. Nadają się na młodzieżowe imprezy i pikniki.

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • hania811, 2010-02-01 16:16:38
    hania811
    1
    Idealny przepis na skrzydełka. Ja piekę w piekarniku w 230 C na termoobiegu.
  • kropka75, 2010-02-02 07:55:46
    kropka75
    0
    Uwielbiam skrzydełka - mają super mięsko. I cudnie się opiekają, tak na chrupko, skórka pycha. Jeśli dobrze przyprawiona oczywiście.

    Jedyne czego nie trawię w mięsie to miód. A już zwłaszcza do drobiu. Próbowałam usilnie i nie da rady...
  • AnusiaPn, 2010-02-21 23:51:21
    AnusiaPn
    2
    nie dość że moje ukochane skrzydełka to jeszcze na słodko zgłodniałam
  • ewelline, 2010-08-04 12:23:53
    ewelline
    1
    no akurat wczoraj u mnie były takie skrzydełka

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe