Panna Cotta ze stewią

autor: , kategoria: kremy i musy, dla diabetyków , dodano: 2010-07-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Panna Cotta ze stewią
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Panna Cotta ze stewią
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Panna Cotta ze stewią
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Panna Cotta ze stewią
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Panna Cotta ze stewią
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Panna Cotta ze stewią

Składniki:

Przygotowanie:

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody.
Mleko i śmietanę podgrzać do pojawienia sie pierwszch bąbelków (temperatury ponad 70 stopni).
Dodać żelatynę i dobrze rozmieszać.
Rozlać do foremek, filiżanek albo pojemników po jogurcie.
Wstawić na min. 4 godziny do lodowki.
Cienkim nożem oddzielić masę od brzegów foremki.
Zanóżyć na 2 sekundy we wrzątku i przełożyć na talerz .
Udekorować musem z owoców, dżemem albo utartą czekoladą.

Ja przygotowuję panna cottę zawsze min. 2 dni przed podaniem.

Ten deser smakuje też jako deser kawowy; dodając 200ml mleka i 100ml mocnej kawy albo mocnego cappuccino, otrzymamy kawową panna cottę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Pasjona, 2010-07-04 23:07:39
    Pasjona
    Przed dodaniem żelatyny należy oczywiście dodać stewie i wanilię.
    O ile dodamy suszone liście stewii, to należy je odcedzić przed dodaniem wanilii.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem