Makaron z łososiem wędzonym w sosie jogurtowym

autor: , kategoria: makarony, dodano: 2010-07-07
  • Makaron z łososiem wędzonym w sosie jogurtowym

Składniki:

  • łosoś [200 g] (wedzony)
  • ser żółty [100 g] (mozna zmieszac 2-3 gatunki sera)
  • jogurt naturalny [1 op.] (dodac szczypte soli i pieprzu, przyprawy mix do ryb i innych wedle uznania )
  • majonez [1 łyżka] (nie koniecznie)
  • makaron penne [400 g] (moze byc inny oby nie drobny)

Przygotowanie:

Makaron ugotowany koniecznie al dente (ponoć nie tuczy) przelany zimna woda żeby się nie sklejał zmieszać z 2 łyżkami przygotowanego dipu z jogurtu naturalnego i przypraw oraz dla tych, którzy nie liczą kalorii łyżką majonezu. Następnie dodajemy drobno pokrojonego łososia wędzonego (często jest tak ze kawałki przy mieszaniu się sklejają wiec lepiej w dużym półmisku przygotowany makaron posypać łososiem i już nie mieszać) Na koniec posypujemy startym serem i ozdabiamy sosem jogurtowym z przyprawami. Dla "podkolorowania" dania ozdabiamy zielona pietruszka. Takie danie jest pożywną przekąską albo kolacja czy nawet obiadem. Smacznego!!! :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • muszynianka, 2010-07-08 01:19:50
    muszynianka
    będę przeszczęśliwa jak ktoś dorzuci fotkę
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Zupa fasolowo-pomidorowa
  • Mniam: 4
    Lukier plastyczny do dekoracji tortów
  • Mniam: 1
    Spaghetti alle vongole z filmu Depresja Gangstera
  • Mniam: 3
    Lekki sernik truskawkowy (na zimno)

Zamknij