Indyk z warzywami na jasnoszaro

autor: , kategoria: z drobiu, dieta South Beach , dodano: 2010-07-08
  • Indyk z warzywami na jasnoszaro

Składniki:

  • piersi indyka [0.7 kg] (pokrojone w kostkę)
  • kalafior [1 szt.]
  • cukinia [1 szt.] (średnia)
  • pieprz czarny (wg upodobań)
  • sól
  • oliwa z oliwek [3 łyżki]
  • fasolka szparagowa [0.7 kg]

Przygotowanie:

Oliwę rozgrzać w głębokim rondlu, wrzucić na nią po kilka kawałków mięsa, smażyć aż całość będzie biała; w trakcie smażenia posolić i popieprzyć.

Kalafiora oczyścić z liści, wyciąć głąb, podzielić na różyczki.
Fasolkę żółtą oczyścić, pokroić na kawałki ok 5cm.
Cukinię umyć, obrać, wyciąć część nasion, jeżeli zbyt twarde/rozrośnięte, pokroić w dużą kostkę (3-4cm)

Podsmażone mięso zalać gorącą wodą, zmniejszyć ogień, dusić 20-30 minut. Wsypać fasolkę, ew. uzupełnić wodę. Po 10 minutach dorzucić cukinię i kalafiora, dusić aż wszystkie warzywa są ugotowane.

Ostrożnie mieszać! Bo kalafior się rozpada.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Relacja z konferencji marki Chias

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką