Cynamonowe ciastka

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-07-08
  • Cynamonowe ciastka

Składniki:

  • masło [10 dag]
  • cukier puder [12 dag] ((w razie potrzeby dodać więcej, zależy co kto lubi))
  • cynamon [0.5 łyżeczki] ((mielony))
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • mąka [25 dag] ((mąka zwykła))
  • jajka [1 ]

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misie tak, by powstała jednolita masa. Rozwałkuj ją wałkiem. Potem wytnij ciasteczka za pomocą foremek lub noża. Piecz ok.10 minut (lepiej jednak sprawdzać np. wykałaczką czy już są dobre, bo czasami lepiej żeby piekły się dłużej) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 stopni Celsjusza. Przed włożeniem do piekarnika możesz posypać je posypką.

SMACZNEGO! :-)

Z własnego (dużego :) ) doświadczenia wiem, że te ciastka wychodzą zawsze. Czasami po wyjęciu z piekarnika polewam je jeszcze polewą lub lukrem, ale takie bez żadnych dodatków też są znakomite. Udekorować je można zależnie od okazji. Nadają się zarówno na przyjęcia jak i na piknik lub po prostu zwykłą przekąskę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kruche ciasto z czereśniami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką