Panga w sosie pomidorowym z mikrofalówki

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-07-09
  • Panga w sosie pomidorowym z mikrofalówki

Składniki:

  • panga [2 szt.]
  • pomidory [4 szt.]
  • przyprawa warzywna [1 szczypta]
  • oregano [1 szczypta]
  • majeranek [1 szczypta]
  • cytryna [1 łyżka]
  • oliwa [3 łyżki]

Przygotowanie:

Rozmrożoną pangę marynujemy w 'kucharku ' i polewamy cytryną.
Pomidory obieramy i kroimy na ćwiartki a później jeszcze w kostkę .
Rybę obtaczamy w majeranku i oregano .
Całość (rybę wraz z pomidorami) wkładamy w rękaw do pieczenia , polewamy oliwą i wstawiamy do mikrofalówki (opcja grill) na ok 4 minuty.

Podajemy z ryżem ,lub grzankami .
Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne tartinki z łososiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką