Neapolitańskie danie
autor: monika2806,
kategoria: makarony , dodano:
2010-07-10
Składniki:
- mięso mielone [1 op.] (0k 500 g)
- brokuł [1 główka]
- por [0.5 pęczka]
- makaron [0.5 op.]
- przyprawa warzywna [1 łyżka]
- serek topiony [3 kostki] (ja uzyłam śmietankowego i ziołowego)
- woda (zależy ile chcemy zrobić sosu)
Przygotowanie:
Początkowo na wczorajszą kolację miała być zupa neapolitańska ale zmodyfikowałam przepis .
-Mięso mielone smażymy na margarynie albo tłuszczu-jak kto woli. Dodajemy Vegety do smaku i ulubioną przyprawę. Ja dodałam przyprawę kebab-gyros.
-do gotowego mięsa dolewamy wody,następnie wrzucamy serki pokrojone,żeby szybciej się rozpuściły. Jeżeli dodajemy więcej wody to automatycznie więcej serków:)
-ugotować makaron
-brokuły gotować aż będą takie jak lubimy
-por posiekać drobno i wrzucić do sosu.
Wszystko razem połączyć i można zjadać:)
Smacznego:)
Polecany film:
Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć
Komentarze