Ciasto kokosowo-budyniowe

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-07-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasto kokosowo-budyniowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasto kokosowo-budyniowe
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasto kokosowo-budyniowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasto kokosowo-budyniowe

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto: 1/2 kostki margaryny rozpuścić i połączyć z 3/4 szkl. cukru, mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, 2 jajkami i olejem. Wyrobić ciasto i włożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (konsystencja ciasta jest odrobinę rzadka), schłodzić.
Masa: budynie ugotować w litrze mleka i wyłożyć na nieupieczone ciasto.
Polewa: 1/2 kostki margaryny rozpuścić razem z cukrem. 2 całe jajka ubić i wlać do rozpuszczonej margaryny z cukrem-wymieszać. Na koniec dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Polać ciasto.
Piekarnik ustawiam na 160 C (góra i dół) i piekę około 45-50 minut tak aby wiórki się zarumieniły.
W piekarniku gazowym temp powinna być ustawiona na około 180 C.

    Śr. ocena: 3.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Komentarze

  • hayley01, 2010-07-11 22:25:56
    hayley01
    Szkoda, że nie ma zdjęcia Ale że, uwielbiam ciasta z budyniem na pewno wypróbuję, no i do tego prostota wykonania
    Komentarz
  • PatrycjaD, 2010-07-11 22:55:14
    PatrycjaD
    Jak tylko upiekę ciasto to dodam zdjęcie
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-10-18 08:57:07
    Sensuel
    W jakiej formie to robisz?
    Komentarz
  • PatrycjaD, 2010-10-19 20:51:17
    PatrycjaD
    Ja używam prostokątnej, jeśli ktoś ma okrągłą to też może być, byle duża (około 30 cm)
    Komentarz
  • astronomka, 2011-04-14 14:18:17
    astronomka
    2
    Jak na moj gust za duzo budyniu w stosunku do ciasta (sporo budyniu mi zostalo) i troche za duzo cukru. Nie jest to ciasto, ktore znika z blachy w 5minut, po zjedzeniu malego kawalka ma sie dosyc na reszte dnia.. ode mnie 3.
  • PatrycjaD, 2011-05-14 11:33:24
    PatrycjaD
    U mnie ciasto zazwyczaj znika w ciągu jednego max. 2 dni. Robię sporą prostokątną blachę i budyniu jest w sam raz (chyba, że ktoś nie przepada i woli cienką warstwę). Warstwa budyniu powinna być większa niż ciasto. Ale jak to z przepisami każdy można modyfikować według własnego uznania Dzięki za opinię
    Komentarz
  • obalka, 2013-03-24 22:21:21
    obalka
    Kompletnie mi nie wyszło, wyciągam z blachy łyżeczką bo jest super rzadkie Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem
    Komentarz
  • PatrycjaD, 2013-07-30 14:49:43
    PatrycjaD
    hmmm, mi wychodzi za każdym razem, przykro mi, że się nie udało
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe