Pekińska z koperkiem - do obiadu lub dań z grilla

autor: , kategoria: surówki , dodano: 2010-07-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pekińska z koperkiem - do obiadu lub dań z grilla
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pekińska z koperkiem - do obiadu lub dań z grilla

Składniki:

Przygotowanie:

Ot taki pomysł na smaczną obiadową surówkę, lub jako, że sezon grillowy w pełni na dodatek do dań grillowanych- świetnie się tu sprawdza :)

Kapustę poszatkować na kawałki jakie lubimy, długie, krótkie, grube, cienkie..
Ogórka pokroić w talarki, kukurydzę odsączyć, koperek drobniutko posiekać.

Wszystkie składniki przerzucić do michy, zalać jogurtem naturalnym i doprawić solą i pieprzem. Na prawdę więcej przypraw nie potrzeba :)

Najlepiej smakuje lekko przegryziona, dlatego ja zanim zabiorę się za obiad, robię surówkę i odkładam do lodówki.
Ale wiadomo nie zawsze mamy czas, więc nic się nie stanie jak przyrządzimy ją bezpośrednio przed podaniem :)

* jeśli mamy wielką pekinkę to potrzeba nam duży kubek jogurtu
** jeśli nie jesteśmy na diecie i nie patrzymy na kalorie, możemy dodać łyżkę majonezu..

Smacznego !

    Śr. ocena: 4.90 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • miskowa, 2010-07-13 09:12:28
    miskowa
    1
    robię identyczną, ale zawsze dodawałam jeszcze pomidorów. No i to zawsze dobra baza do kombinowania z innymi smakami i dodatkami, które każdy po swojemu może dorzucić.
  • kropka75, 2010-07-13 19:23:46
    kropka75
    Wygląda bardzo ładnie. Niestety nie lubię kukurydzy, więc nie skorzystam, ale śliczne połączenie kolorystyczne z tego wyszło.
    Komentarz
  • aleksaa, 2011-10-04 00:28:38
    aleksaa
    1
    ja dodałam jeszcze prażonego słonecznika
    pychotka!
  • bonarka87, 2011-10-04 09:12:18
    bonarka87
    1
    Pychota, ja tez taka robie
  • klaudens, 2011-10-05 23:28:01
    klaudens
    1
    fajna, lubię taką
  • lazurrowaa, 2011-10-08 11:56:50
    lazurrowaa
    -1
    ja zamiast jogurtu dodaje olej i do tego ser fete.
    uwielbiam ją!
  • Taco, 2013-08-06 00:51:39
    Taco
    Polecam dodać rzodkiewkę - świetnie się komponuje. Osobiście dodaję odrobinkę majonezu
    Komentarz
  • waniliowy_dzem, 2014-01-07 19:19:49
    waniliowy_dzem
    Uwielbiam surowki z kapusty pekinskiej wiec na pewno wyprobuje i ten przepis.
    Ocenka po wyprobowaniu.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe