Kutia

autor: , kategoria: inne desery, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-11-19
  • Kutia

Składniki:

Przygotowanie:

Pszenicę oczyścić, zalać na noc wrzącą woda. Następnego dnia zagotować, odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości (3-4 godz.). Znów odcedzić.
Mak opłukać, sparzyć, odsączyć i zemleć w maszynce z gęstym sitkiem. Połączyć z odcedzoną pszenicą, z rozpuszczonym i podgrzanym miodem oraz z cukrem pudrem i aromatem migdałowym. Dodać posiekane bakalie i wlać słodką śmietankę.
Na koniec kutię wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem