Fasolka szparagowa w bliskowchodnim stylu

autor: , kategoria: przekąski na zimno, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2010-07-15
  • Fasolka szparagowa w bliskowchodnim stylu

Składniki:

  • fasolka szparagowa [1 kg]
  • cytryna [1 ]
  • sól [2 szczypty]
  • kminek

Przygotowanie:

Przepis prosty łatwy i przyjemny:)

Odcinamy końcówki fasolki, myjemy i gotujemy na osolonej wodzie aż zmięknie.

Odlewamy wodę, przelewamy fasolkę zimną wodą i czekamy będzie sucha.

Wykładamy na głęboki talerz lub miskę, posypujemy odrobiną soli, zmielonym kminkiem. Na koniec dodajemy startą skórkę z cytryny i wyciśnięty z niej sok (bez pestek), delikatnie mieszamy i przekąska gotowa.
Może również służyć jako dodatek do obiadu lub lekkiej kolacji.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką