Biszkopt

autor: , kategoria: ciasta biszkoptowe , dodano: 2010-07-19
  • Biszkopt

Składniki:

Przygotowanie:

Miękkie masło ubić z cukrem stopniowo dodając jajka. Ubijać jeszcze przez chwilę, dodać mąkę, proszek, aromat i wymieszać. Ciasto pieczemy w temp. 200 stopni przez 45 min. według przepisu, ale proszę sprawdzić jego stan po 35 i 40 minutach. Szybkość pieczenia zależy również od formy. Ja wyciągam go po 40 minutach max. Ciasto zawsze wychodzi świetne, a następnego dnia smakuje jeszcze lepiej niż poprzedniego. To moje ulubione, dlatego, że jest uniwersalne. Przygotowuję na nim torty, szarlotki, keksy, ciasta z jagodami, wiśniami i innymi owocami. Wszystko zależy od dodatków.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe